Rüzgar Enerjisi Sistemleri

Rüzgar Enerjisi Sistemleri

Günümüz Türkiye’sinde her geçen gün artan enerji ihtiyacının, giderek tükenmekte olan ve çevreye zararlı olan fosil yakıtlardan değil de tamamen doğal, yenilenebilir ve sürdürülebilir kaynaklar kullanılarak karşılanması esasında en büyük pay sahibi olan rüzgar enerji santrallerinin sayısı giderek artmaktadır. Günümüz piyasa koşullarında büyük şirketlerin yöneticilerinin gelecek için en büyük kaygısı, ihtiyaçları olan elektriği temin edememektir. Ayrıca günümüz dünyasında, işletmelerin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını rüzgar gibi temiz kaynaklardan üretimi konusu, dünyanın gündeminde olan, karbon emisyon vergisi sorunlarından dolayı, ihracat yapan firmaların rekabetini etkilemekte hem de mevcut durumdaki elektrik faturalarında ciddi bir tasarruf sağlamak için enerji yatırımı yapmaya itmektedir.

 

MARS ENERJİ olarak, Türkiye’deki ilk Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği kapsamındaki, 1 MW üstü Öz Tüketim (2,35MW) RES projesini ve Lisanssız Rüzgar türbini projelerinde en fazla iş bitirmeye sahip firma olarak yatırımcılarımıza hem kendi elektriklerini üretmelerini, hem de üretilen elektrik fazlasını devlete satarak kazanç elde etmelerini sağlıyoruz.

 

Rüzgar sektöründe uzman mühendis ve tekniker kadromuzla, Lisanslı veya Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmelikleri ve ilgili mevzuatlar kapsamlarında, rüzgardan elektrik üretimi projelerinin hayata geçirilme sürecinde vermiş olduğumuz hizmetler;

 

  1. Arazi Geliştirme

Yatırımcı için mevcut arazi üzerinde en uygun konseptin belirlenmesi ve ideal fonksiyonun planlanması.

 

  1. Fizibilite Raporu

Projeye ilişkin tüm teknik ve finansal analizlerin yapıldığı fizibilite raporunun hazırlanması. Bu rapor aynı zamanda bankalardan kredi değerlendirme süreçlerinde de talep edilebilmektedir.

 

  1. Resmi İzinler ve Onaylar

Resmî kurum ve kuruluşlar ile izin ve onay sürecinin yürütülmesi

 

 

  1. Bölgeden Sorumlu Elektrik Dağıtım Şirketi İşlemleri

Projeyi gerçekleştireceğimiz bölgenin sorumlu olduğu elektrik dağıtım şirketi ile teknik izinler sürecinin yürütülmesi

  1. Rapsim Süreci
    Rapsim süreç dosyasının hazırlanması ve Tübitak nezdinde, Genel Kurmay, Mit ve Enerji Bakanlığından gerekli izinlerin alınması.
  2. TEDAŞ Projelerinin Onayının Alınması

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Onay ve izin süreçlerine başlanması; istenen standartlara uygun teknik projelerin hazırlanması

 

  1. İnşaata Hazırlık

Santral sahasının inşaat ve montaj aşamasına uygun hale getirilmesi.

 

  1. Anahtar Teslim Kurulum (EPC)

Proje için en uygun teknolojideki ürün tedariki, lojistik, depolama, inşaat ve tüm kurulum aşamalarının tamamlanması. Sistemin tamamen test edilerek yatırımcıya kullanıma hazır bir şekilde sunulması.

 

  1. İşletme ve Bakım Hizmetleri

Yatırımcının isteğine göre, güneş enerjisiyle elektrik üretim tesisinin işletme ve bakım sorumluluğunun üstlenilmesi.

 

  1. İzleme ve Raporlama

İşletme döneminde şebeke kalitesinin ölçülmesi, potansiyel hataların ve sorunların raporlanması ve çözüm süreçlerinin yönetimi.